Alpha Video Training
Results 1 to 5 of 5

Thread: set color of selected multistate button

  1. #1
    Volunteer Moderator Steve Wood's Avatar
    Real Name
    Steve Wood
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bay Area, California
    Posts
    8,842

    Default set color of selected multistate button

    Looking through Object Explorer, I can't find a property to set the Fill Style (or any other property) of the selected button on a multi-state button. Anyone know how to set this?
    Steve Wood
    Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
    There is no Cloud. It's just someone else's computer.
    Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
    AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

  2. #2
    "Certified" Alphaholic G Gabriel's Avatar
    Real Name
    G. Gabriel
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    7,204

    Default Re: set color of selected multistate button

    Steve:
    To my knowledge there isn't. I know up until v6 there wasn't. The way I got around this is by creating multiple MS buttons attached to the same field, something like this:
    Attachment 13517
    Last edited by G Gabriel; 05-11-2007 at 06:16 AM.

  3. #3
    Volunteer Moderator Steve Wood's Avatar
    Real Name
    Steve Wood
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bay Area, California
    Posts
    8,842

    Default Re: set color of selected multistate button

    Thanks Gabriel,

    In my case the buttons are dynamically set from a table. so the number of buttons grows. They want each button, when depressed, to be a different color. Classic form-following-function: they happen to put client papers in different color folders in the office, and would be nice if the software application mimicked that. I do have it set so they can pick their color per client, and then a representative color swatch appears on the screen when that client is selected in the multi state button.
    Steve Wood
    Join the ALPHA DEVELOPERS NETWORK
    There is no Cloud. It's just someone else's computer.
    Web - Mobile - Hosting - Products - Frameworks - Developer Resources
    AlphaToGo | IADN (100% Alpha Anywhere Websites)

  4. #4
    Volunteer Moderator Peter.Greulich's Avatar
    Real Name
    Peter Greulich
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, MA
    Posts
    11,644

    Default Re: set color of selected multistate button

    You can also use regular buttons dynamically populated w. text/color/show/hide/etc.

  5. #5
    "Certified" Alphaholic Tim Kiebert's Avatar
    Real Name
    Tim Kiebert
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Geelong, Victoria, Australia
    Posts
    2,785

    Default Re: set color of selected multistate button

    Steve,

    Since you said
    In my case the buttons are dynamically set from a table. so the number of buttons grows.
    and you posted in the v8 forum, I had a bit of a play with the new feature of buttons in a browse. This may not suit your form design at all. It may also not be practical or stable in a production enviroment but I figured I might as well post it in case some could learn something from it.

    A couple of notes:
    • This obviously restricts buttons to a vertical orientation.
    • The buttons and browse rows get dynamically sized depending on the number of records to fit in the browse so as not to need a vertical scroll bar.
    • that dynamic would not really be neccessary if you are prepared to have a normal browse look with a verticl scrollbar. Especially if you had more choices than would fit in the browse without scrolling.
    • I found that repeatedly and quickly pressing buttons (after about 60 presses) would cause a 'Result stack overflowflow' error. If any one else gets this as well I will send in a bug report.
    Tim Kiebert
    Eagle Creek Citrus
    A complex system that does not work is invariably found to have evolved from a simpler system that worked just fine.

Similar Threads

  1. Multistate Button
    By Lanny Tonning in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 1
    Last Post: 08-03-2006, 06:09 PM
  2. Multistate Button
    By Lanny Tonning in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 2
    Last Post: 08-02-2006, 10:44 PM
  3. MultiState Button ?
    By Keith Hubert in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 3
    Last Post: 01-24-2005, 11:28 AM
  4. MultiState Button
    By nick marodis in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 2
    Last Post: 01-31-2001, 05:25 AM
  5. Misbehaving Multistate Button
    By Stephen Williams in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 3
    Last Post: 08-30-2000, 02:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •