Alpha Video Training
Results 1 to 6 of 6

Thread: Auto-refresh grid

  1. #1
    Volunteer Moderator Steve Workings's Avatar
    Real Name
    Steve Workings
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    The Dreaded Chair
    Posts
    5,612

    Default Auto-refresh grid

    I have a page with lots of stuff on it, and one small grid that I want to automatically update/refresh frequently.

    It looks like I can build a function using Window.setInterval...I'm embarking on that right now 'cuz I need it right now. But if anyone has something along these lines already done to share...

    Thanks!
    -Steve


  2. #2
    Member
    Real Name
    Martin Horzempa
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    224

    Default Re: Auto-refresh grid

    hi Steve


    not sure if this will help
    butr i use this on an a5w page to get a refresh every 40 seconds


    HTML Code:
    <meta http-equiv=Content-type content="text/html; charset=unicode" >
    <meta http-equiv="refresh" content="40">
    
    
    just a thought
    hth

  3. #3
    Volunteer Moderator Steve Workings's Avatar
    Real Name
    Steve Workings
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    The Dreaded Chair
    Posts
    5,612

    Default Re: Auto-refresh grid

    Thanks, but I don't want a full page refresh - just the grid which is one of many objects/divs on the page.

    Working now with XMLHttpRequest, which looks promising. Got the basics figured out I think and headed now for the details.
    -Steve


  4. #4
    Volunteer Moderator Steve Workings's Avatar
    Real Name
    Steve Workings
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    The Dreaded Chair
    Posts
    5,612

    Default Re: Auto-refresh grid

    With Javascript, I can do this:

    Code:
      var a5value = "<%A5 ?"Test1" %>";
      document.getElementById('Cart').innerHTML=a5value
    How do I do something like this:?

    Code:
    function runa5()
    {
    <%a5
    ? "Testing a5 Function"
    %>
    }
      var a5value = runa5();
      document.getElementById('Cart').innerHTML=a5value
    Vistas will open, the sun will shine and birds will sing if Javascript can be used like this to run A5, but I can't figure it out.
    -Steve


  5. #5
    Member
    Real Name
    Martin Horzempa
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    224

    Default Re: Auto-refresh grid

    hi Steve
    sorry but i wasnt sure what you were looking for

    still not a lot to go on

    i assume that you wuold like to return a value from the funtion call


    function runa5()
    {
    <%a5
    ? "Testing a5 Function"
    %>
    }
    var a5value = runa5();
    document.getElementById('Cart').innerHTML=a5value
    maybe this will work
    Code:
    var myholder = "";
    
    function runa5()
    {
    
    myholder =<%a5 ? "Testing a5 Function" %>;
    return myholder;
    
    }
      var a5value = runa5();
      document.getElementById('Cart').innerHTML=a5value

    there used to be a function in the help pages
    a5_run_javascript() but i could never get it to work right
    and i see that it is no longer there

    please post a little more of the details or perhaps the whole page
    and i will be happy to give it a try
    but in any case please keep us informed about your progress
    on XMLHttpRequest

  6. #6
    Volunteer Moderator Steve Workings's Avatar
    Real Name
    Steve Workings
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    The Dreaded Chair
    Posts
    5,612

    Default Re: Auto-refresh grid

    Well, Al Buchholz and I have been working off-line to get a better handle on this stuff. Not quite there yet, but making (slow) progress. I haven't asked Al, but when we're done, I'd like to put together a little "how to." The power of ajax and A5 together will be well worth the effort.
    -Steve


Similar Threads

  1. Grid Linker NOT REFRESH AUTOMATICALLY
    By andi in forum Application Server Version 8
    Replies: 1
    Last Post: 05-29-2007, 03:51 PM
  2. Auto Fill Grid Field
    By vinyltap in forum Web Application Server v7
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2006, 12:17 AM
  3. Calculated field in grid component: refresh ?
    By mronck in forum Web Application Server v7
    Replies: 0
    Last Post: 11-19-2005, 12:37 PM
  4. Auto refresh shadow not quite working
    By Raymond Lyons in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 9
    Last Post: 03-15-2005, 10:31 AM
  5. Auto Refresh for browser client?
    By carlo in forum Web Application Server v6
    Replies: 3
    Last Post: 11-29-2004, 07:52 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •