New call-to-action
Results 1 to 11 of 11

Thread: embedded browse problem

  1. #1
    Member
    Real Name
    Patrick Pierre-Jerome
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    139

    Default embedded browse problem

    I have an embedded browse that is behaving oddly. The Browse has only 1 field . I enter text into a record then click new record. A line appears for the new record but the text in the previous record vanishes and I have to retype it. This happens more often than not. Is this a bug?
    Thanks
    There is no love sincerer than the love of food.
    George Bernard Shaw

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Melvin Davidson's Avatar
    Real Name
    Melvin Davidson
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Parker, CO
    Posts
    1,197

    Default Re: embedded browse problem

    If you are using patch 3106, then this is a result of that bug. Download patch 3108m which was just created this AM to fix that after I reported it last night.

    http://downloads.alphasoftware.com/a...chDownload.asp

  3. #3
    "Certified" Alphaholic Melvin Davidson's Avatar
    Real Name
    Melvin Davidson
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Parker, CO
    Posts
    1,197

    Default Re: embedded browse problem

    Correction. This is a result of patch 3108. You need to download patch 3109 to correct this.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Patrick Pierre-Jerome
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    139

    Default Re: embedded browse problem

    Thank you Melvin,
    I downloaded patch 3109 but I seem to have another problem. I have an embedded browse another form that is also behaving badly. If I preform a query with the query genie, all the records in the browse disappear. I click in the scrollbar and nothing happens. If I move the slider in the scrollbar, the records reappear. All the records reappear instead of only the ones I tried to query. Does this patch need patches?
    Thanks.
    There is no love sincerer than the love of food.
    George Bernard Shaw

  5. #5
    "Certified" Alphaholic Melvin Davidson's Avatar
    Real Name
    Melvin Davidson
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Parker, CO
    Posts
    1,197

    Default Re: embedded browse problem

    Patrick,

    Build 3109 definitely fixes the embedded browse problem I reported.

    I suspect you probably just need to do a tbl.fetch_first() and object.refresh() whenever the master record changes.
    If your still having problems, I suggest you either submit a sample to this post, or send it to Alpha Software as a new bug.

  6. #6
    Member
    Real Name
    Patrick Pierre-Jerome
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    139

    Default Re: embedded browse problem

    I have included a copy of the file for you to look at.
    Open the "inventory items" form.
    If you try to sort the "Iv name" field, all the records disappear.
    Move the slider on the scrollbar and they return.
    If you perform a query and try to sort the same field again, all the records disappear.
    Clicking in the scrollbar does nothing.
    If you move the slider in the scrollbar, all the records reappear and you've lost the results of your query.
    If you open the "prep" browse and tried to sort the "dish ID" field, the same thing happens.
    I should mention that the problem with the disappearing records only occurs when performing an ascend sort. However, performing and ascending or descending sort will cause the loss of the query results and return all the records in the table.

    I tried updating to the latest build 1785-3110. After installing it twice might build still reads 1784-3110.
    I am a bit of a novice when it comes to Alpha five. One of the suggestions you made earlier (do a tbl.fetch_first() and object.refresh()) didn't make sense to me. I am not quite there yet.

    Hope you can shed some light on this.
    Thanks
    There is no love sincerer than the love of food.
    George Bernard Shaw

  7. #7
    "Certified" Alphaholic Lance Gurd's Avatar
    Real Name
    Lance Gurd
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southampton, UK
    Posts
    1,452

    Default Re: embedded browse problem

    Patrick,

    You problem seems to be from 3 no indexes on your inv table, their names all start with index_keywords. If you delete these and re-build the remaining ones the problems go away.

  8. #8
    "Certified" Alphaholic Melvin Davidson's Avatar
    Real Name
    Melvin Davidson
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Parker, CO
    Posts
    1,197

    Default Re: embedded browse problem

    I concur with Lance's analysis.

    To be more specific, those indexes (which use the KEYWORDS() function, are depending on Variables, which may or may not be defined, depending on the context. It is a bad idea to create indexes on variables. If you need a sort based on a variable, then just add a button to the form and prompt the user through the special sort. Alternatively, you could add the variables to the form,
    and automate the sort based on the OnChange event for the field(s).

    One further note.
    Your Dish_Detail table has an _A5_Record_ index, based on Recno().
    Did you add that? It shouldn't be needed, as the default index for any table is Recno(). You can verify that by simply hitting Ctrl-I on any form or browse and noting that in addition to any index you created, there is always a <Record-Number Order> option also.

    Good luck, and may the code be with you. :)

  9. #9
    Member
    Real Name
    Patrick Pierre-Jerome
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    139

    Default Re: embedded browse problem

    The three indexes you spoke of were never created by me. I assume I did something that prompted Alpha five to create them.
    I also never created an _A5_Record_ index. I deleted all the indexes and rebuilt new ones in all the tables of the database. I tried to model the indexes after the ones I saw in the alpha sports database.
    On the Money tab of the Dish Info form, there is an embedded browse for calculating the cost of ingredients in a recipe.

    amount unit ingredient ext
    2 pc eggs

    When I enter the the above information, it doesn't calculate the extension and it gives me this error message.
    error:lookupn(F,"1766", subunit_price, Inv, Item Id) not an open index.
    subunit_price, Inv, Item Id are fields in inv table.
    The other embedded browse on the same tab loses an occasional.
    Thanks
    There is no love sincerer than the love of food.
    George Bernard Shaw

  10. #10
    Member
    Real Name
    Patrick Pierre-Jerome
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    New Jersey
    Posts
    139

    Default Re: embedded browse problem

    I have included a copy of the database.
    There is no love sincerer than the love of food.
    George Bernard Shaw

  11. #11
    "Certified" Alphaholic Melvin Davidson's Avatar
    Real Name
    Melvin Davidson
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Parker, CO
    Posts
    1,197

    Default Re: embedded browse problem

    Patrick,

    Your EXT is a calculated field in a table. I strongly advise against putting calculated fields in tables. It is better just to put them in the forms, reports & pr browses where needed.

    Your real problem, however, is two fold.
    1. Your formula in the field rules for the calculated field is:

    DISH DETAIL->AMOUNT*DISH DETAIL->4IF*LOOKUPN("F",INV_ID,"Subunit_Price","Inv","Item_Id")

    That is invalid. If you open the expression builder, you can see that the expression is listed as invalid or incomplete.

    What you probably really want is
    DISH DETAIL->AMOUNT*LOOKUPN("F",INV_ID,"Subunit_Price","Inv","Item_Id")

    2. The index referenced in LOOKUPN (Item_Id), does not exist for the Inv table.

    Once you fix those two problems, things might work better. :)

Similar Threads

  1. Embedded browse problem
    By gveneman in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 19
    Last Post: 03-04-2007, 07:01 AM
  2. Embedded browse problem
    By kevin waggitt in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 7
    Last Post: 07-14-2004, 01:35 PM
  3. Embedded Browse Problem
    By Robert Cheley in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 07-08-2003, 08:49 AM
  4. Embedded Browse Problem
    By Jeff Pearson in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 10-31-2002, 02:50 PM
  5. Embedded Browse Problem
    By Jeff Pearson in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 10-30-2002, 05:48 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •