Alpha Video Training
Results 1 to 6 of 6

Thread: Heap Lock Error

  1. #1
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Charlie Crimmel
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    West Virginia
    Posts
    1,695

    Default Heap Lock Error

    What causes a Heap Lock Error

    See attached JPG

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Tom Baker
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Near Cherry Hill, NJ
    Posts
    1,296

    Default Re: Heap Lock Error

    Charlie

    Do a search on "Heap Lock" there might be an aswer there


    Tom

  3. #3
    VAR
    Real Name
    Martin W. Cole
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Terrell, Texas (near Dallas)
    Posts
    5,951

    Default Re: Heap Lock Error

    one thing that used to cause it was having right to left languages enabled

    see Window's control panel, Regional and Language Optionns.
    Cole Custom Programming - Terrell, Texas
    972 524 8714
    martin_w_cole@msn.com

    ____________________
    "A young man who is not liberal has no heart, but an old man who is not conservative has no mind." GB Shaw

  4. #4
    Member
    Real Name
    chris bell
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Israel
    Posts
    252

    Default Re: Heap Lock Error

    Work only in RTL with no problems at all since v8. The only drawback is the Vscroll and Hscroll of browses and embedded browses being LTR in behaviour. The question should be, when does this error occur? Can you describe the procedure which results in the error warning and what is the behaviour after closing dialog?


    See this utitlty from MS .
    Page heap

    Also this may be a pointer! Take note of error 1077 Error Handling
    Last edited by christobal; 05-05-2008 at 04:07 PM.
    “There is nothing like a dream to create the future.”
    But then again:
    Basic research is what I am doing when I don't know what I am doing and to steal ideas from one person is plagiarism; to steal from many is research!

  5. #5
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Charlie Crimmel
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    West Virginia
    Posts
    1,695

    Default Re: Heap Lock Error

    Still trying to figure out error.
    I have 6 users on this payroll application.
    Running on IBM System x3400 Server.
    5 Runtime and 1 Development machines.
    Users are spread out over 1/2 mile across this power plant.
    All the runtimes are running fine. I only get this error on my Development machine.

    Any Ideas? memory on development computer?

    Thanks
    Charlie Crimmel

  6. #6
    Member
    Real Name
    jon larson
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    295

    Default Re: Heap Lock Error

    Forgive the silly question... Do you have a second Dev machine available to you (since A5 permits two activations)? Have you loaded your development environment on to a second Development PC? And does the problem also appear there? Heading toward, obviously, is the problem PC-dependent?

    And when you say you get this error on your Development machine, is the error produced when running from the Development installation? or the Runtime installation (on your PC)? or both? Thus, if RT runs fine on your machine, may suggest not hardware dependent - rather something unique about Dev.

    Are all machines (and installations, ie: your single machine perhaps loaded with each/both Dev & RT) patched to same level?

    And, although you may find something under MS for Heap stuff, I suspect this specific error is coming from A5 (file: Alpha5.errors), not Windows O/S. That file contains customized error messages, and I believe the developer is permitted to add to the file to implement his/her own unique error messages as well.

    And what is going on with the "t2" operations? I presume this is a reference to your own source code? Have you closely reviewed the sequence of operations leading up to that .enter_end() to ensure that all is proper - and not just simply that it works? Have you closely examined the results of each of the unique operations preceding the .enter_end()?

    I strongly suspect this is not memory related.
    Last edited by fsi; 05-06-2008 at 09:32 AM.

Similar Threads

  1. Error Message: "heap lock failure"
    By Jerry Jalbert in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 07-22-2004, 04:02 AM
  2. Heap Lock Error
    By dchiass in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 1
    Last Post: 04-15-2004, 02:40 PM
  3. Heap Lock Failure error. Why?
    By Joseph Cincotta in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 04-02-2003, 05:18 AM
  4. HEAP LOCK error prevents updates to a table
    By Keven Thibeault in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 10
    Last Post: 05-09-2002, 03:37 PM
  5. Got a heap lock in v4.5...
    By Stephen Williams in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 0
    Last Post: 03-10-2001, 01:35 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •