Alpha Video Training
Results 1 to 2 of 2

Thread: Grid Checkbox in search does not work

  1. #1
    Guest
    Real Name
    mike weatherley
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Maidenhead UK
    Posts
    74

    Default Grid Checkbox in search does not work

    Hi,

    I've got a table with a field called 'active' type logical in Access.

    I want to only display those records where active = True by selecting a checkbox in a search named Active, then clicking on search

    I can't seem to get it to work properly i.e. when I tick the box Active in search no records display, when I untick, all records display ??

    I've done very little 'coding' but I think I might need to do some translation before the search is run ?

    Just can't seem to figure out the logic to this logical field ?

  2. #2
    Guest
    Real Name
    mike weatherley
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Maidenhead UK
    Posts
    74

    Default Re: Grid Checkbox in search does not work

    I found a workaround for this problem and have reported a bug.

    When using checkbox in a grid search component the search does not work as expected. If you have a logical field in your database and want to use it to filter records (field name in my case is ‘active’). I want to search ‘active’ records so use a checkbox for this field on the search component. I would expect when ticked all records where active=true should show.
    This is not the case when connecting to an MS Access database using the Remote Database accessed via AlphaDAO option.

    It does work as expected when using the Remote Database accessed via ADO option.

Similar Threads

  1. Populate fields in the update grid from the search grid
    By ron shuster in forum Application Server Version 9 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 11-08-2008, 03:22 PM
  2. Put in a search on grid, go to page 2, lose the search filter (bug?)
    By clintg@erols.com in forum Application Server Version 8
    Replies: 8
    Last Post: 12-01-2007, 11:30 PM
  3. Mandatory field in GRID if checkbox checked
    By den1s in forum Application Server Version 8
    Replies: 13
    Last Post: 10-22-2007, 06:43 PM
  4. Center Checkbox in Grid
    By Peter.Greulich in forum Application Server Version 8
    Replies: 3
    Last Post: 10-09-2007, 06:07 PM
  5. Highlighting Search String in Grid Search
    By acidcigarfiend in forum Web Application Server v7
    Replies: 16
    Last Post: 03-03-2006, 01:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •