Alpha Video Training
Results 1 to 10 of 10

Thread: Can't select objects after "group" "ungroup"

  1. #1
    Member Roderick's Avatar
    Real Name
    Roderick Silva
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    141

    Default Can't select objects after "group" "ungroup"

    Has this happened to anyone else?

    I grouped an image, a hotspot, and a frame. Then I ungrouped them and now I can not select, edit, or move them. I still see them but can not do anything to them.
    Thanks,

    Roderick Silva
    rodericksilva@gmail.com

    About Me: rodericksilva.com
    Twitter: rodericksilva

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    Hi Roderick,

    No this has not happened to me. What happens if you save, close and open the form? Do you still have the same problem?

    Have you tried this on any other application?
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

  3. #3
    Member Roderick's Avatar
    Real Name
    Roderick Silva
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    141

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    I even tried "Duplicate" and "Copy To"

    I will try to duplicate on another application.
    Thanks,

    Roderick Silva
    rodericksilva@gmail.com

    About Me: rodericksilva.com
    Twitter: rodericksilva

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    Hi Roderick,

    I did not mean to copy this to another application, you might be carrying the problem over.

    Have you had this in another app that you have not built?
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

  5. #5
    VAR
    Real Name
    John Lemisch
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    673

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    It is a bug. We have found it with the hotspot object. Once you group objects containing a hotspot, you can't get to the hotspot without using the object explorer. If you group objects just to move them around and don't save the form after grouping, everything is ok. I had sent a bug report before about this, but apparently nothing has been done. You should submit another bug report.

  6. #6
    Member Roderick's Avatar
    Real Name
    Roderick Silva
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Miami, FL
    Posts
    141

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    You nailed it. The hotspot did it. I had to "cover" the whole group and redesign over it. I'll submit a bug report as soon as I get in front of a computer.
    Thanks,

    Roderick Silva
    rodericksilva@gmail.com

    About Me: rodericksilva.com
    Twitter: rodericksilva

  7. #7
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    OK, I tried the test with a Hotspot and could not duplicated the problem.

    When I Ungrouped and had a look at field properties, the dialog Setup tab was all messed up. Just so I could duplicate the problem and report it, I restarted Alpha and everything is back to normal, which means as I cant duplicate, I have nothing to report.
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

  8. #8
    VAR
    Real Name
    John Lemisch
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Florida
    Posts
    673

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    Quote Originally Posted by Keith Hubert View Post
    OK, I tried the test with a Hotspot and could not duplicated the problem.

    When I Ungrouped and had a look at field properties, the dialog Setup tab was all messed up. Just so I could duplicate the problem and report it, I restarted Alpha and everything is back to normal, which means as I cant duplicate, I have nothing to report.
    Keith: the attached file was created with the latest patch. Look at the 2 forms. try to select the hotspot on form 2

  9. #9
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Gaby Hernandez
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,170

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    I can confirm that. I was experimenting with Hotspot last week; I grouped it with an image and could not select it afterwards when ungrouped; had to use the object explorer.

  10. #10
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Re: Can't select objects after "group" "ungroup"

    OK, I can now confirm that I have been able to duplicate the Bug and have also reported it.
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

Similar Threads

  1. form.view("fName","","","center","center")
    By reynolditpi in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 5
    Last Post: 07-15-2008, 12:37 AM
  2. To "zoom to record" or to "open form" using action scripting, that is the question.
    By georgefurnel in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 4
    Last Post: 06-18-2008, 07:32 PM
  3. "Add" and "Save" buttons don't stay on "Self" page
    By Scholin in forum Application Server Version 8
    Replies: 2
    Last Post: 02-05-2008, 08:50 AM
  4. Field rule lookup - select "A"; enter "X"
    By CALocklin in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 5
    Last Post: 01-24-2008, 04:45 PM
  5. Duplicating a "Parent" record complete with "Children"
    By Peterg in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 4
    Last Post: 02-23-2006, 10:40 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •