Alpha Video Training
Results 1 to 2 of 2

Thread: Problem creating active link table to Oracle DB

  1. #1
    Member
    Real Name
    Ciaran Doherty
    Join Date
    May 2001
    Posts
    32

    Default Problem creating active link table to Oracle DB

    Hello all,

    I've just upgraded to A5v9 Platinum and I am having a little difficulty in creating an active link table to an Oracle db. I'm using Platinum 2095_3264

    I click on New Active Link,
    Create a single active link table
    Specify my connect string and get connected
    Now, this is where I feel the problem lies. In the "Tables/Views" dropdown box I only see a few tables and this is because the Oracle userid I have doesn't have all the tables in it's "view".
    I therefore click on "Custom SQL select statement" and endter my query in the SQL select statement area. The query is:

    select * from workplace

    When I click on "Preview Data" I can see the data in the Oracle table.
    I click on "Next" and select "Read-Only"
    Click on "Next" and "Finish"
    I then enter a name to save the link as and I get the attached error (Error1.jpg)

    OK, so I tried using the query builder, selecting "Add Table" and checking the "Synonyms" box
    I see my table with the prefix of "Public". I select the table and click on OK and Next until the dialogs exit, then I get an error saying "ORA-00903:invalid table name."

    Ok, so I go back and change the autogenerated Sql to the following:

    select * from cameng.workplace (where cameng is the owner of the table)

    Again, I can query the data but when I "OK" and "Next" out to the finish and give the link a name, I get the attached error (Error2.jpg) which states that the quoted string is not properly terminated. I tried adding a ';' although it's not needed and this threw up error1 again.

    Is this a problem in A5 or in the remote Oracle database setup ?

    Thanks
    Ciaran

  2. #2
    Member
    Real Name
    JoAnn Ristau
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Texas
    Posts
    188

    Default Re: Problem creating active link table to Oracle DB

    Were you able to resolve this issue? If so, would you mind sharing how it was resolved?

    I have had the same issue setting up active link Oracle tables. The error refers to PL/SQL error "A quoted string must be terminated with a single quote mark ('). Insert the closing quote and retry the statement."

    I use the same query for a passive link table that I tried to use for an active link table and do not get the error. To work around it I have set up a background job to refresh the passive link tables on a frequent basis, since I only need read only access to Oracle data.

    Thanks!
    Land of the Free, Because of the Brave
    Support our US Military

Similar Threads

  1. creating active link tables to excel sheet
    By Sed in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 0
    Last Post: 04-03-2009, 01:26 PM
  2. MySQL Active link table - displaying values of a table in a listbox
    By Slap in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 4
    Last Post: 09-18-2008, 10:06 AM
  3. Active link table questions
    By Tom Cone Jr in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 27
    Last Post: 09-17-2008, 12:34 PM
  4. QODBC - Active Link table
    By enstorms in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 2
    Last Post: 07-04-2008, 11:24 AM
  5. Oracle Datasource - Passive Link Table Problem
    By Diane Howard in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 6
    Last Post: 03-26-2008, 11:07 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •