Alpha DevCon 2018
Results 1 to 5 of 5

Thread: HTMLDecode() function

  1. #1
    VAR csda1's Avatar
    Real Name
    Ira J Perlow
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, Massachusetts, USA
    Posts
    3,530

    Default HTMLDecode() function

    I have uploaded to my web site an Alpha Five User-Defined Function (UDF) that does an HTML decode of a text string of characters like & and  

    It has not been optimized with regex, but does work correctly.

    To get the function code, go to the following link, HTMLDecode().
    Regards,

    Ira J. Perlow
    Computer Systems Design


    CSDA A5 Products
    New - Free CSDA DiagInfo - v1.39, 30 Apr 2013
    CSDA Barcode Functions

    CSDA Code Utility
    CSDA Screen Capture



  2. #2
    VAR csda1's Avatar
    Real Name
    Ira J Perlow
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Boston, Massachusetts, USA
    Posts
    3,530

    Default Re: HTMLDecode() function

    I posted version 1.01, same link.

    I had forgotten to place dec_to_hex() in the routine.
    Regards,

    Ira J. Perlow
    Computer Systems Design


    CSDA A5 Products
    New - Free CSDA DiagInfo - v1.39, 30 Apr 2013
    CSDA Barcode Functions

    CSDA Code Utility
    CSDA Screen Capture



  3. #3
    Member
    Real Name
    B.Mann
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    6

    Default Re: HTMLDecode() function

    Hi Just wondering now that a few years have passed - how do you easily do htmldecode. Seems Alpha has encode function but surprisingly no htmldecode equivalent. So if you can encode how do you decode ?

  4. #4
    "Certified" Alphaholic Stan Mathews's Avatar
    Real Name
    Stan Mathews
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Bowling Green, KY
    Posts
    25,119

    Default Re: HTMLDecode() function

    *html_unescape()
    There can be only one.

  5. #5
    Member
    Real Name
    B.Mann
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    6

    Default Re: HTMLDecode() function

    Thanks so much Stan for reply. Sorry I am only new to functions. I took unescape to mean escape to plain text meaning it would strip all HTML markup to plain text, but I can see it just removes the encoding leaving HTML markup which is great! Have used in Server side xbasic successfully.

    Was wondering is there an equivalent to doing this client side - so I only do html unescape for single UX list row being viewed in detail?

Similar Threads

  1. contains() function
    By javadad in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 4
    Last Post: 01-13-2009, 03:50 PM
  2. *ANY function
    By EricN in forum Application Server Version 8
    Replies: 12
    Last Post: 05-31-2008, 11:01 PM
  3. using .not. function
    By lbrady in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 6
    Last Post: 11-03-2006, 08:54 PM
  4. is there a built command/function to replace this user Function?
    By Graham Wickens in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 4
    Last Post: 12-07-2005, 10:54 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •