New call-to-action
Results 1 to 11 of 11

Thread: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

  1. #1
    Member
    Real Name
    Fur-Jiang Leu
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    76

    Default cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    After uninstall A5V9 RunEngine and then install A5V9 Platinum Edition, it still shows only the RunEngine. I have tried 3 times and still got this problem.

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Mike Christensen
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Michigan U.P.
    Posts
    5,937

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    what only shows runtime?
    Mike
    __________________________________________
    It is only when we forget all our learning that we begin to know.
    It's not what you look at that matters, it's what you see.
    Henry David Thoreau
    __________________________________________




  3. #3
    Member
    Real Name
    Fur-Jiang Leu
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    76

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    Only the RunEngine can be run. And Help>About Alpha Five>it shows the RunEngine. Even the program directory and the .exe use A5V9\Alpha5.exe

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Mike Christensen
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Michigan U.P.
    Posts
    5,937

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    Soooo.....you open Alpha....how? From a shortcut, the adb,......?

    If from the shortcut then check the shortcut properties to make sure it is using the full version of Alpha. If from the adb, don't do it this way. Instead create a shortcut if you need one directly from Alpha once opened from the main menu.
    Mike
    __________________________________________
    It is only when we forget all our learning that we begin to know.
    It's not what you look at that matters, it's what you see.
    Henry David Thoreau
    __________________________________________




  5. #5
    Member
    Real Name
    Fur-Jiang Leu
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    76

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    I have tried both using the shortcut containing only the Alpha5.exe (without any .adb or switches) and also Start>Program>A5V9>Alpha Five. All of them show the same result as before.
    And I found that I have two different RunEngine License Number on the same computer. One in the directory of c:\program files\A5V9 RunEngine and the other in c:\program files\A5V9RunTime

  6. #6
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Mike Christensen
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Michigan U.P.
    Posts
    5,937

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    You did not actually answer my questions directly. But am fairly certain that your shortcuts simply are not pointing to your development version of Alpha is all.

    Two choices come to mind.
    1. Change the shortcut path via the shortcut icon properties to point to your development version.

    2. Navigate to the development version's EXE, open Alpha from that.....then, if need be, open up your project. Using the top menu choose Tools-->Create shortcut. Get rid of the other shortcuts you have that are incorrect.

    If this is an incorrect guess, then more information is needed for me to help further.
    Mike
    __________________________________________
    It is only when we forget all our learning that we begin to know.
    It's not what you look at that matters, it's what you see.
    Henry David Thoreau
    __________________________________________




  7. #7
    Member
    Real Name
    Fur-Jiang Leu
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    76

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    1. The shortcut path of the shortcut icon properties IS point to the development version.
    2. Navigate to the development version's EXE, open Alpha from that....
    Both of these have been tried many times, all show the same result.
    What more information is needed?
    Just after reinstalling the development version, I choose open the program and it still shows the RunEngine.
    Thanks a lot.

  8. #8
    Member
    Real Name
    Francis Dizon
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Philippines
    Posts
    404

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    Fur,

    if that is the case, then you have downloaded the wrong installer file from alpha. try contacting them for this matter.

    regards
    Francis

  9. #9
    Member
    Real Name
    Fur-Jiang Leu
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    76

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    Thanks a lot. I will try to contact them.

  10. #10
    Member
    Real Name
    Sean Kennedy
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Shokan, NY
    Posts
    275

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    I have experienced this before. The solution was to go into the registry and modify the license numbers for each version of the program. Alpha Software technicians walked me through it. Give them a call or e-mail.

  11. #11
    Member Jwemmy's Avatar
    Real Name
    Jem Cotton
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Isle of Man
    Posts
    54

    Default Re: cannot install Alpha Five Version 9 Platinum Edition

    Quote Originally Posted by seaken64 View Post
    I have experienced this before. The solution was to go into the registry and modify the license numbers for each version of the program. Alpha Software technicians walked me through it. Give them a call or e-mail.
    Hi - I have this same problem. Can you remember any details, as I want to avoid having to pay a tech-support incident fee to unblock this issue. Thanks Jem

Similar Threads

  1. I can't install Alpha Five version 10 on Windows Vista
    By Jean-Leo in forum Alpha Five Version 10 - Desktop Applications
    Replies: 3
    Last Post: 02-08-2010, 06:48 PM
  2. Error during Alpha Five Version 9 Platinum Installation
    By monghe in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 2
    Last Post: 06-02-2009, 12:02 PM
  3. What is A5 V9 Platinum Enterprise Edition?
    By Abukabir in forum Application Server Version 9 - Web/Browser Applications
    Replies: 3
    Last Post: 05-22-2009, 04:08 AM
  4. Alpha 9 Platinum Edition keeps freezing
    By STEPHEN COZENS in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 24
    Last Post: 02-11-2009, 11:34 PM
  5. Alpha Five Version 8 Enterprise Edition for Sale
    By Pilgrim in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 3
    Last Post: 03-28-2007, 05:36 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •