Alpha Video Training
Results 1 to 7 of 7

Thread: QReportBuilder Refresh Data Error

  1. #1
    Member
    Real Name
    Tyrone Wade
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    15

    Default QReportBuilder Refresh Data Error

    Hello,

    I downloaded the trial of QReportBuilder and attempted to connect the program to my QuickBooks files. I am using QuickBooks Pro 2007 in a Windows 7 64-bit environment. Early in the refresh data process, I get a message error. After hitting "OK" to clear the error, the process seems to lock at that table. The table is the bill table. The error message states:

    In a5_qrb_genericFunction(): Result set row requested not found while getting result set data column.

    What is the issue here? Could it be a failed installation of QReportBuilder or is there a compatibility issue with QuickBooks 2007 Pro. I am anxious to try this program with our data because I think it will help with many of the limiting issue inherent with the reporting system built into QuickBooks. Any assistance in addressing this issue would be greatly appreaciated.

  2. #2
    Member
    Real Name
    Tyrone Wade
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    15

    Default Re: QReportBuilder Refresh Data Error

    An update on the issue:

    First, I apologize for the multiple posts. I didn't realize that there was a review of new posts before they appeared on the forum, so I'll make this the official post for my problem (ignore other post).

    So, after doing some research I decided to manually refresh the tables that contained data that I need for reports I would like to generate. I used the Create Reports option to list all the tables available, and then used the "Show QuickBooks screens that use this table" link to see which tables house the data entered in the QuickBook screens, to begin to refresh those tables. So far, I have had an issue with 4 related tables: Bill, BillExpenseLine, BillItemLine and BillLinkedTxn. All other tables so far have been refreshing without issue.

    The error I receive with the manual refresh of the tables listed above is exactly the same message I received with the mass refresh, but with a little bit more information. A screen shot is posted below. It appears that there is a script error from a SQL command that is not finding information it is expecting to find, but I'm not sure why this is happening. Any suggestions?

  3. #3
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,583

    Default Re: QReportBuilder Refresh Data Error

    QB 2007 on win 7?

    Does Intuit support that?

    I've had no problem with QB 2007 on XP, but haven't tried it on Win 7.

    I don't have any problem with 2009 or later with win 7....

    I doubt Intuit is still supporting QB 2007...
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  4. #4
    Member
    Real Name
    Tyrone Wade
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    15

    Default Re: QReportBuilder Refresh Data Error

    No, Intuit does not support QB 2007 anymore. We are planning an upgrade later this year. Do you think that the issue I am having is related to running QB 2007 in the Windows 7 environment? Why would only certain tables be affected by this error if that is the case?

  5. #5
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,583

    Default Re: QReportBuilder Refresh Data Error

    I would make sure that you have the latest version of QRB on Windows 7

    Run the QB verify utility to see if there is a problem.

    Load the upgrade of QB on the Win7 machine and test prior to the QB upgrade.

    I'd do a lot of testing prior to moving to new versions of anything...
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

  6. #6
    Member
    Real Name
    Tyrone Wade
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    15

    Default Re: QReportBuilder Refresh Data Error

    Thanks. I will definitely make sure to do that before we upgrade. The planned transition is not scheduled until later this year. I did download the latest update of QRB and still receive the same error. Only the Bill, BillExpenseLine, BillItemLine and BillLinkedTxn tables will not refrsh with my company data. Every other table has refreshed without trouble. Any suggestions on how to get this data into QRB now, so that I can use it for reporting purposes?

  7. #7
    Volunteer Moderator
    Real Name
    Alan Buchholz
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Delavan, Wisconsin
    Posts
    9,583

    Default Re: QReportBuilder Refresh Data Error

    Quote Originally Posted by Al Buchholz View Post

    Run the QB verify utility to see if there is a problem.
    (there may be a problem inside your QB company file.)
    Al Buchholz
    Bookwood Systems, LTD
    Weekly QReportBuilder Webinars Thursday 1 pm CST

    Occam's Razor - KISS
    Normalize till it hurts - De-normalize till it works.
    Advice offered and questions asked in the spirit of learning how to fish is better than someone giving you a fish.
    When we triage a problem it is much easier to read sample systems than to read a mind.

Similar Threads

  1. QReportBuilder first time data refresh failed
    By Ken Nishihara in forum QReportBuilder
    Replies: 2
    Last Post: 01-28-2011, 05:31 PM
  2. Data Refresh
    By ChrisRomei in forum QReportBuilder
    Replies: 3
    Last Post: 03-13-2009, 09:56 AM
  3. QReportBuilder data sources
    By ilga in forum QReportBuilder
    Replies: 1
    Last Post: 01-05-2009, 04:49 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 07-30-2008, 12:53 PM
  5. Replies: 3
    Last Post: 01-15-2008, 02:12 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •