Alpha Video Training
Results 1 to 6 of 6

Thread: email problems with secure connection

  1. #1
    VAR
    Real Name
    Martin W. Cole
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Terrell, Texas (near Dallas)
    Posts
    5,946

    Default email problems with secure connection

    email has been working perfectly on a mixture of XP and W7 - then they changed from 'not requiring a secure connection for sending' to 'requiring a secure connection for sending.'

    They use outlook - and I checked the pop3 settings and they have not changed. Outlook sends ok - but Alpha now fails on all machines - what do I have to do differently when they require connection for sending?

    I have trtied every iteration I could think of - not no success
    Cole Custom Programming - Terrell, Texas
    972 524 8714
    martin_w_cole@msn.com

    ____________________
    "A young man who is not liberal has no heart, but an old man who is not conservative has no mind." GB Shaw

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,279

    Default Re: email problems with secure connection

    Are they using Active Directory?
    You might need to get Alpha added as a valid mail app.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  3. #3
    "Certified" Alphaholic G Gabriel's Avatar
    Real Name
    G. Gabriel
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    7,204

    Default Re: email problems with secure connection

    What does Outlook use?
    SSL?
    TLS?
    Which version?

  4. #4
    VAR
    Real Name
    Martin W. Cole
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Terrell, Texas (near Dallas)
    Posts
    5,946

    Default Re: email problems with secure connection

    Thanks Gabe - I've tried both and none - no luck
    waiting to hear from IT if they need to allow us in Active Directory, as they do use Active Directory
    Cole Custom Programming - Terrell, Texas
    972 524 8714
    martin_w_cole@msn.com

    ____________________
    "A young man who is not liberal has no heart, but an old man who is not conservative has no mind." GB Shaw

  5. #5
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,279

    Default Re: email problems with secure connection

    Did you get this sorted Martin?
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  6. #6
    VAR
    Real Name
    Martin W. Cole
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Terrell, Texas (near Dallas)
    Posts
    5,946

    Default Re: email problems with secure connection

    just a few hours ago

    there were two issues

    1. they changed one of the characters in the password to uppercase and didn't tell me

    2. before, when SSL was not required, the sending options for username were just the name, but for SSL require the full user email

    all working well again
    Cole Custom Programming - Terrell, Texas
    972 524 8714
    martin_w_cole@msn.com

    ____________________
    "A young man who is not liberal has no heart, but an old man who is not conservative has no mind." GB Shaw

Similar Threads

  1. Connection Problems
    By kdankwah in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 3
    Last Post: 03-01-2010, 11:02 AM
  2. Secure connection to mySQL database
    By Paul H in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 8
    Last Post: 08-01-2007, 06:06 PM
  3. secure email tutorial
    By Bill Parker in forum Application Server Version 8
    Replies: 3
    Last Post: 06-05-2007, 12:37 PM
  4. Using a secure connection with email_receive
    By Graham Wickens in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 2
    Last Post: 05-16-2007, 11:37 AM
  5. Session variables in non secure to secure sites
    By Pat Bremkamp in forum Application Server Version 8
    Replies: 6
    Last Post: 04-13-2007, 10:30 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •