Alpha Video Training
Results 1 to 7 of 7

Thread: I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

  1. #1
    Member
    Real Name
    larifari
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2

    Default I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

    I'm a beginner and I started the sample : WebContactList.adb.

    I always get the message : Not a valid E-mail address, what is wrong ?

    Who can help me ?

    Sorry, about my english, I'm posting from Germany !

  2. #2
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    eric
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Amsterdam
    Posts
    1,284

    Default Re: I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

    Check the security settings, there are 2 options on the userid I think the one you would like to use is email adress.

  3. #3
    Member
    Real Name
    larifari
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    2

    Default Re: I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

    Hi, thank you for your answer, it doesn't work, I checked the security settings, and I get the same message.

    Once again : I try my first steps with the example from Alphafive : WebContactList.adb, I also watch the video to this login and I didn't change any setting .... Why doesn't it work ?

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    eric
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Amsterdam
    Posts
    1,284

    Default Re: I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

    I deployed the same example apps you using in V10.5. Without change of settings. The default userid userone/password.
    It's all working fine. If you want to use email adress as login you have to change the basic security settings and deploy again.
    If it's to difficult to understand I send you a 2minutes video for further assistance.

  5. #5
    "Certified" Alphaholic chadbrown's Avatar
    Real Name
    Chad Brown
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Aurora, Ontario, Canada
    Posts
    1,412

    Default Re: I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

    Are you using some foreign characters? How did you add the email address/login to the security? make sure its in email format ie user@alpha.com
    Chad Brown

  6. #6
    Former Alpha Employee JerryBrightbill's Avatar
    Real Name
    Jerry Brightbill
    Join Date
    Apr 2000
    Posts
    5,173

    Default Re: I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

    One of the more common mistakes is publishing every project to the webroot folder on local host. If there is more than one project being published, every project should have a target folder set so every project is in it's own folder after publish.

    The security system and path aliases use the data found in the highest folder in the webroot path. If you have published one project to webroot and another to a folder under webroot, both will use the settings found in webroot, which very often is wrong.

    Example - projects published to:

    c:\a5webroot
    c:\a5webroot\myProject

    The project and pages in "c:\a5webroot\myProject" will use any security found in "c:\a5webroot".

    In that case, delete all files located directly in the webroot folder. If you publish all projects directly into webroot, the settings for the last project publish will be the active settings. This too can lead to very odd behavior.

  7. #7
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    eric
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Amsterdam
    Posts
    1,284

    Default Re: I'm a beginner, always get Not a valid E-mail address

    The solve this not saying it is wrong, but for a lot of developers very confusing en frustation specially when it leads to 'odd behavior'
    Howto exclude conflicts store the security in de database > 70% is already there.

Similar Threads

  1. Login gives "Not a valid E-mail address"
    By wburchell in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 4
    Last Post: 06-21-2011, 05:14 AM
  2. Not a valid E-mail address
    By Jberry in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 3
    Last Post: 03-07-2010, 11:04 PM
  3. LOGIN ERROR Not a valid E-mail address
    By daswunder in forum Application Server Version 9 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 11-15-2008, 06:22 AM
  4. Help! A Mail Merge Beginner
    By john4life in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 5
    Last Post: 07-31-2007, 06:31 PM
  5. E mail address
    By fairviewcomputing in forum Alpha Five Version 4
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-2001, 10:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •