Alpha Video Training
Results 1 to 2 of 2

Thread: Merge Access Database and Access it in Alpha Five

  1. #1
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Jetson Lilibeth
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    1,093

    Default Merge Access Database and Access it in Alpha Five

    How do imerge two exactly the same ms access database and link it in alpha five?
    Database A and B are exactly the same.

    A & B table has a tblEmployee with an auto number field.

    The process of merging this kind of relational data can get quite complicated, especially when you have numerous core-data tables as well as lookup tables. While every

    Imagine the program has been deployed at two separate sites with two separate back end mdb data files. Some tables contain unique data, such as tblEmployee and tblTimeRecord, and some store not so unique data such as tblStatus.

    Let's assume that each table has an autonumber ID field which starts counting from 1. Both sites will have their own employee and time records from 1 to n.

    If you merge Employee records from Site B into Site A, you will have to renumber the Site B records so their values don't collide with any Site A ID numbers.

    If you change the EmployeeID for Site B, you will have to cascade those changes to other related Site B tables, such as tblTimeRecord. How do you do this? Thanks.

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Clunes's Avatar
    Real Name
    Mark Pearson
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Brisbane, Queensland, Australia
    Posts
    1,001

    Default Re: Merge Access Database and Access it in Alpha Five

    Site A is the master? Maybe have an extra field for other sites only that is set based on the autoincrement. When you merge, the autoincrement in the master will be set to suit the master table, but the extra field will not.
    -----------------------------------------------
    Regards
    Mark Pearson
    mark.pearson@onestopsolutions.com.au
    Youtube channel
    Website

Similar Threads

  1. Access to Alpha Challenge - Count relationships in Access database
    By kingcarol in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 1
    Last Post: 07-22-2011, 01:36 PM
  2. Alpha Web Server: Still unable to access database: Error opening Grid table/view: H
    By coyotemrh in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 12
    Last Post: 07-20-2010, 11:44 AM
  3. Converting MS Access 2007 database to Alpha Five Ver 9
    By chandran in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 15
    Last Post: 06-24-2008, 09:33 PM
  4. Importing Alpha database into Access
    By Bernard Portier in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 3
    Last Post: 04-08-2004, 08:22 PM
  5. Linking an Access to an Alpha Five Database
    By Alastair in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 2
    Last Post: 02-16-2004, 06:33 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •