Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem setting up permissions to design and run some Reports, but not all Reports

  1. #1
    Member
    Real Name
    Ray Camacho
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    62

    Default Problem setting up permissions to design and run some Reports, but not all Reports

    Is there a way to give a user permission to design and run some Reports, but not all Reports? Furthermore, I’d like to Deny that same user permission to design Forms, Browses, Labels, Operations, and Codes? I’m using version 9, Desktop, with the most recent update. I’ve downloaded the trial copy of version 11, but get all the same errors.

    I was very close to solving this problem, but hit a block. Here’s what I’ve been able to do so far: The user has permission to design only the Reports I specify, and they cannot alter any Forms, Browses, Labels, Operations, and Codes (That’s exactly how I want that user group to function). However, when the user runs a script that has an APPEND operation; the user gets an error that says

    “You are not allowed to design append ‘ItDisplaysFilenameHere’. If you want permission to do so, please talk to your system administrator”.

    You can click a button on the dialogue box called “Why?” It then says: “You were denied access to ‘ItDisplaysFilenameHere’ because you do not have the following permissions: "Design" append: ‘ItDisplaysFilenameHere’ ”

    The error stops the script.

    As I said, I was very close to solving this problem, but hit a block. Here’s what I’ve done so far:

    I have 2 user groups and I assign the user to both groups:
    1) CannotDesign
    2) CanDesignGroup1

    GLOBAL PERMISSIONS: I set the global security as follows (in the control panel I went to the Reports tab and right-clicked on the white space). I added the group called CannotDesign to the list. I set the permissions as Delete=Deny, Design=Deny, and Run=Blank. This Denies the user from Design on all Reports, Forms, Browses, Labels, Operations, and Codes. But allows the user to Run them all (My default permission in the security settings = Grant).

    PERMISSIONS ON A SPECIFIC REPORT: For the report that I wanted the user to Design, I set the security as follows (in the control panel I right-clicked on the icon for the report). I added the group called CanDesignGroup1 to the list. I set the permissions as Delete=Blank, Design=GRANT, and Run=Blank. This GRANTS the user the permission to Design for only this report. So far this was great. That’s exactly how I wanted everything to work.

    I then ran the script that creates the report. This script contains several COPY operations and an APPEND operation. I received an error like the one described above. The same error occurred at each COPY and APPEND operation. To fix this, I then went to the control panel, right-clicked on each operation icon, and set the permissions as I did for the report icon (i.e., added the group called CanDesignGroup1 to the list, and Design=GRANT). This worked great for the COPY operations, but not for the APPEND. This is where I’m stuck. Does anyone have a solution or thought?

    Thanks in advance for helping me out.

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,358

    Default Re: Problem setting up permissions to design and run some Reports, but not all Report

    Ray, it works for me.
    I set the permissions on the Append as Design and Run. It is a separate process, so you might want to bundle the Copy and Append into one Script and set permissions on that.
    On the Tables as Change/Enter/View for both tables - the Master and the Transaction

    You might need to drop an example on the Forum so contributors can have a look at the problem your end.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  3. #3
    "Certified" Alphaholic Keith Hubert's Avatar
    Real Name
    Keith Hubert
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    London, UK
    Posts
    6,930

    Default Re: Problem setting up permissions to design and run some Reports, but not all Report

    Ray,

    Have a look in the Runtime pdf document. There is a good example of how to do exactly what you want.
    Regards
    Keith Hubert
    Alpha Guild Member
    London.
    KHDB Management Systems
    Skype = keith.hubert


    For your day-to-day Needs, you Need an Alpha Database!

  4. #4
    Member
    Real Name
    Ray Camacho
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    62

    Default Re: Problem setting up permissions to design and run some Reports, but not all Report

    Thanks Kieth and Ted. First I'm going to find the pdf document Kieth mentioned and compare with my problem. If I can't solve it there, I'll upload a sample.

Similar Threads

  1. Problem setting up permissions to design and run some Reports, but not all Reports
    By ray camo in forum Application Server Version 9 - Web/Browser Applications
    Replies: 0
    Last Post: 03-12-2012, 03:10 PM
  2. Setting default Page Size For Reports
    By Paul Main in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 3
    Last Post: 07-28-2007, 08:13 AM
  3. Set Design and Reports
    By zwomann in forum Alpha Four Versions 7 and 8
    Replies: 0
    Last Post: 04-26-2006, 04:57 PM
  4. Reports - Setting a default layout for report
    By Robert Rough in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 6
    Last Post: 11-14-2005, 10:29 AM
  5. How to run reports from command line
    By brett s in forum Alpha Five Version 5
    Replies: 7
    Last Post: 02-25-2003, 12:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •