Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: customizing the "save record and enter a new record" button?

  1. #1
    Member
    Real Name
    Edwin Lee
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    California
    Posts
    104

    Default customizing the "save record and enter a new record" button?

    The detailed view of a grid has a nice feature (a single button) to save a record and enter a new record. The standard event is that all the fields are cleared for the new record to be filled.

    Is there a way to customize this action button so that selected fields are not cleared (left with the previous record value) when the new record starts? The purpose is for user convenience. Often times, some fields are the same between the new and previous record.

    Thanks for any tips offered.

  2. #2
    Member
    Real Name
    Marion Taylor
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Hudson Valley, NY
    Posts
    481

    Default Re: customizing the "save record and enter a new record" button?

    glad you asked this, because I've been meaning to find the video I saw about how to do it. The video shows a grid, but I'm thinking the same thing will work for a Detail View.

    hmmm I was thinking of this video, but it's about a Form View of a grid... (not a detail view).... makes me think that I should learn about using a Form View

    http://www.ajaxvideotutorials.com/V1...InGridPart.swf
    MSQL since 2010
    A5V11 since Feb 2012

  3. #3
    Member
    Real Name
    Edwin Lee
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    California
    Posts
    104

    Default Re: customizing the "save record and enter a new record" button?

    Thanks Marion for the tips. As you said, this is for the grid part and it seems that the Detail View part would be even easier if one were to use the 'initial value' method.

    Now the question seems to boil down to how to define the initial value to the previous value just entered. what is that variable called?
    (I have used contants, such as =123 it worked, I used time function such as =now() and it worked).

    Using the video example you suggested, I venture to put in something like this:

    =this.stateInfo.defaultValue_FFF, where FFF is the field name, but no luck. Help!

  4. #4
    Member
    Real Name
    Edwin Lee
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    California
    Posts
    104

    Default Re: customizing the "save record and enter a new record" button?

    I think I found the answer now, thanks to David for his tips.

    I posted my findings (along with still some residue questions) in another thread I just updated.
    I am closing this thread now.

Similar Threads

  1. Remove "Save Record & Enter New Record" Icon
    By iRadiate in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 3
    Last Post: 03-21-2012, 10:17 AM
  2. SetFocus to NewRecord OR Create Button to replace "Enter new Record" on Grid
    By kimhere in forum Application Server Version 11 - Web/Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 03-02-2012, 11:21 AM
  3. "Save & Enter New Record" button
    By Leonw43 in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 2
    Last Post: 04-15-2011, 06:42 PM
  4. Disable "Save record and enter a new record"
    By Peter.Greulich in forum Application Server Version 10 - Web/Browser Applications
    Replies: 16
    Last Post: 05-30-2010, 11:34 AM
  5. Help with "enter new record in lookup table"
    By jerry cooper in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 0
    Last Post: 01-09-2006, 08:13 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •