Alpha Video Training
Results 1 to 4 of 4

Thread: System-Email Settings

  1. #1
    Member
    Real Name
    CP Good
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    243

    Default System-Email Settings

    I'm failing at trying to configure the email settings in Alpha Five desktop. The settings in View-Settings-Email is what I am talking about. I am trying to use a Gmail account. I have enabled pop3 support for the Gmail account. I am using these settings:

    On the Account tab
    incoming mail - pop.gmail.com
    outgoing mail - smtp.gmail.com
    I'm using my gmail user name and password

    On the Receiving tab
    Use secure connection = SSL

    On the Sending tab
    SMTP Authentication Method = Use same settings as my incoming mail server
    Use secure connection = TLS
    Advanced tab
    SMTP Port = 587
    POP Port = 995

    When I test the settings this is what I get:

    ---
    Connect to Outgoing (SMTP) Server succeeded.
    ---
    Login to Outgoing (SMTP) Server succeeded.
    ---
    Test e-mail send failed:

    I've also tried SMTP settings for SSL and then the test just hangs. I'm out of ideas. If anyone knows how to use the settings please let me know.

    CPGood

  2. #2
    "Certified" Alphaholic Ted Giles's Avatar
    Real Name
    Ted Giles
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    In the Wolds, Louth, Lincolnshire, UK
    Posts
    4,403

    Default Re: System-Email Settings

    I've had problems with mail using V9. The settings page doesn't have the info for Gmail.
    V10.5 works fine.
    Have you tried mailing to a Gmail account using the Alpha Mailer and also your default mailer (Outlook?)?

    Windows Live Mail gives a MAPI error in V9 but is OK in V10.5
    Outlook works OK in V9
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    http://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

  3. #3
    "Certified" Alphaholic DaveM's Avatar
    Real Name
    Dave Mason
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Hudson, FL
    Posts
    6,026

    Default Re: System-Email Settings

    If you can connect to gmail from outlook express, then use those settings(pretty much) in alpha. It should work.
    Dave Mason
    dave@aldausa.com
    Skype is dave.mason46

  4. #4
    "Certified" Alphaholic
    Real Name
    Cal Locklin
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    S.E. Michigan
    Posts
    5,763

    Default Re: System-Email Settings

    Quote Originally Posted by DaveM View Post
    If you can connect to gmail from outlook express, then use those settings(pretty much) in alpha. It should work.
    The key word there is "should".

    I have never been able to get GMail to work in the latter versions of A5v9. It did it work in some of the earlier versions but if you switch to an early version then you will have to put up with some of the other bugs that were fixed in later versions. The only options are to use a much earlier version (sorry, I don't have any idea which version(s) it worked in) or change to a different version of A5.

Similar Threads

  1. Email settings work in Outlook 2003, fail in A5V9 built-in email
    By rmcgaffic in forum Alpha Five Version 9 - Desktop Applications
    Replies: 12
    Last Post: 05-16-2009, 01:56 PM
  2. Settings, System, Holidays
    By Rokrz in forum Alpha Five Version 8
    Replies: 3
    Last Post: 04-17-2008, 08:09 PM
  3. Settings system preferences not working
    By Tim Kiebert in forum Alpha Five Version 7
    Replies: 5
    Last Post: 10-30-2005, 09:38 AM
  4. Settings -> System -> Directories
    By Mike Konoff in forum Alpha Five Version 6
    Replies: 0
    Last Post: 02-26-2005, 05:56 PM
  5. System clock settings - AM , PM
    By Ross Watkins in forum Alpha Four Version 6 and Prior
    Replies: 4
    Last Post: 07-11-2000, 10:00 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •