Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Missing Toolbar

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Missing Toolbar

    Hello,

    On one of my runtime versions I am missing the toolbar as per the following picture

    altered toolbar.png

    On other PC's in my office it has the toolbar as shown in the following picture

    normal toolbar.png

    How do I get this toolbar back?

    Thank you

  • #2
    Try reinstalling the RT on the affected machine.
    Ted Giles
    Example Consulting - UK
    .

    sigpichttp://ec12.example-software.com//
    See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

    Comment


    • #3
      I tried to uninstall the runtime version and I got an error "could not open Install.Log file". I manually deleted the local runtime directory and reinstalled but I am still missing the toolbar. I tried to remove the runtime version again and I still get "could not open Install.Log file"

      Thanks

      Comment


      • #4
        Q - workstation running shadow copy, or connecting directly to the workspace / database on the server over your network?

        Q - in your example you show different pages of the tabbed control. Have you programmed the form to switch toolbars when users switch tabbed pages?

        Comment


        • #5
          We are connecting directly to the database on the server over our network.

          The form does not switch toolbars when switching tabbed pages. When I snipped the second picture from a working version of runtime the "People" tab happened to be active but the second picture is the way the toolbar looks on all tabs. The first picture shows the problem runtime with the missing or wrong toolbar and it is missing on all tabs.

          Thank you

          Comment


          • #6
            Then it looks like a machine specific issue.
            Have any updates been run on the machine in question?
            What OpSys are you working with?
            If you are running this directly on the database, you may have to remove the Alpha entry in the Registry on that machine before you can do a proper install.

            BE VERY CAREFUL AND BACK UP THE REGISTRY BEFORE YOU TOUCH ANYTHING!

            On the other hand, you could try Network Optimisation on that machine and see if that fixes it.
            There are many unknowns here, like where the RT version has been installed. If it is in the Programs folder you may not have access privileges for that folder under the new Windows rules.
            Ted Giles
            Example Consulting - UK
            .

            sigpichttp://ec12.example-software.com//
            See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

            Comment


            • #7
              This sounds crazy, but you might want to doublecheck "which" database you're connecting to with the misbehaving workstation. It's possible you have multiple copies in different folders and the RT is pointing to the wrong folder.

              If not, more questions for you:

              Q - how long has this been occurring?

              Q - if the misbehaving workstation used to perform correctly what changed ?

              Q - did this get noticed after you made changes to the design of the form or toolbar? If so, what changes?

              Comment

              Working...
              X