Alpha Software Mobile Development Tools:   Alpha Anywhere    |   Alpha TransForm subscribe to our YouTube Channel  Follow Us on LinkedIn  Follow Us on Twitter  Follow Us on Facebook

Announcement

Collapse

The Alpha Software Forum Participation Guidelines

The Alpha Software Forum is a free forum created for Alpha Software Developer Community to ask for help, exchange ideas, and share solutions. Alpha Software strives to create an environment where all members of the community can feel safe to participate. In order to ensure the Alpha Software Forum is a place where all feel welcome, forum participants are expected to behave as follows:
  • Be professional in your conduct
  • Be kind to others
  • Be constructive when giving feedback
  • Be open to new ideas and suggestions
  • Stay on topic


Be sure all comments and threads you post are respectful. Posts that contain any of the following content will be considered a violation of your agreement as a member of the Alpha Software Forum Community and will be moderated:
  • Spam.
  • Vulgar language.
  • Quotes from private conversations without permission, including pricing and other sales related discussions.
  • Personal attacks, insults, or subtle put-downs.
  • Harassment, bullying, threatening, mocking, shaming, or deriding anyone.
  • Sexist, racist, homophobic, transphobic, ableist, or otherwise discriminatory jokes and language.
  • Sexually explicit or violent material, links, or language.
  • Pirated, hacked, or copyright-infringing material.
  • Encouraging of others to engage in the above behaviors.


If a thread or post is found to contain any of the content outlined above, a moderator may choose to take one of the following actions:
  • Remove the Post or Thread - the content is removed from the forum.
  • Place the User in Moderation - all posts and new threads must be approved by a moderator before they are posted.
  • Temporarily Ban the User - user is banned from forum for a period of time.
  • Permanently Ban the User - user is permanently banned from the forum.


Moderators may also rename posts and threads if they are too generic or do not property reflect the content.

Moderators may move threads if they have been posted in the incorrect forum.

Threads/Posts questioning specific moderator decisions or actions (such as "why was a user banned?") are not allowed and will be removed.

The owners of Alpha Software Corporation (Forum Owner) reserve the right to remove, edit, move, or close any thread for any reason; or ban any forum member without notice, reason, or explanation.

Community members are encouraged to click the "Report Post" icon in the lower left of a given post if they feel the post is in violation of the rules. This will alert the Moderators to take a look.

Alpha Software Corporation may amend the guidelines from time to time and may also vary the procedures it sets out where appropriate in a particular case. Your agreement to comply with the guidelines will be deemed agreement to any changes to it.



Bonus TIPS for Successful Posting

Try a Search First
It is highly recommended that a Search be done on your topic before posting, as many questions have been answered in prior posts. As with any search engine, the shorter the search term, the more "hits" will be returned, but the more specific the search term is, the greater the relevance of those "hits". Searching for "table" might well return every message on the board while "tablesum" would greatly restrict the number of messages returned.

When you do post
First, make sure you are posting your question in the correct forum. For example, if you post an issue regarding Desktop applications on the Mobile & Browser Applications board , not only will your question not be seen by the appropriate audience, it may also be removed or relocated.

The more detail you provide about your problem or question, the more likely someone is to understand your request and be able to help. A sample database with a minimum of records (and its support files, zipped together) will make it much easier to diagnose issues with your application. Screen shots of error messages are especially helpful.

When explaining how to reproduce your problem, please be as detailed as possible. Describe every step, click-by-click and keypress-by-keypress. Otherwise when others try to duplicate your problem, they may do something slightly different and end up with different results.

A note about attachments
You may only attach one file to each message. Attachment file size is limited to 2MB. If you need to include several files, you may do so by zipping them into a single archive.

If you forgot to attach your files to your post, please do NOT create a new thread. Instead, reply to your original message and attach the file there.

When attaching screen shots, it is best to attach an image file (.BMP, .JPG, .GIF, .PNG, etc.) or a zip file of several images, as opposed to a Word document containing the screen shots. Because Word documents are prone to viruses, many message board users will not open your Word file, therefore limiting their ability to help you.

Similarly, if you are uploading a zipped archive, you should simply create a .ZIP file and not a self-extracting .EXE as many users will not run your EXE file.
See more
See less

Create New Record Bug ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Create New Record Bug ?

    Hello,

    I have a browse based off of a parent set, the set is linked to 9 other tables all one to one.

    I am randomly having an issue working in the browse on the parent table of creating a new record no longer functioning. If I closed the browse and reopen it, it begins working properly again. But every 15 minutes or so all of a sudden I can no longer add a new record. I typically use Ctrl+Enter but the actual buttons on top also will not function when this happens. I cannot identify exactly what I am doing when it happens that might cause it, for example it doesn't always happen when I start doing a look up field, it is always just random?

    Any suggestions would be greatly appreciated. Let me know if the information above is to vague.

    Thanks,

    Chris

  • #2
    Re: Create New Record Bug ?

    Hi, Chris. Please clarify some things for us.

    Sets have parent tables (and child or grandchild tables). There is no such thing as a parent set. Do you mean to say that your parent table is linked to 9 other tables using one to one links?

    Have you included fields from all 10 tables on each row of your browse?

    Is this a browse layout, or a browse that's been placed in a form?

    Thanks.

    -- tom

    Comment


    • #3
      Re: Create New Record Bug ?

      I have just had a "funny" with a previously working form.
      It might be related to Chris' problem.
      The Set in Native Form mode shows the three levels of data. All correct.

      The Form shows 2 levels and the third is empty.

      Header
      Detail 1
      Detail 2
      Detail 3 (Empty)

      The only way around was to use the Native Set Form and save it with the original Form borders and buttons.

      I tried all the usual set resave and form resave but it didn't work.

      This was as a result of zapping the tables of test data (I took a backup) in prep for a deployment.

      You might need to test the browse additions to the set by increments. If you get to the one that blows up, have a cup of tea and rejoice. Then fix it.
      Ted Giles
      Example Consulting - UK
      .

      sigpichttp://ec12.example-software.com//
      See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

      Comment


      • #4
        Re: Create New Record Bug ?

        Ted,

        Seeing as terminology can ultimately cause confusion I need to ask this.
        By "Native Set Form", do you mean the Default form for a set? I am assuming so but have never heard of "Native".
        Mike
        __________________________________________
        It is only when we forget all our learning that we begin to know.
        It's not what you look at that matters, it's what you see.
        Henry David Thoreau
        __________________________________________



        Comment


        • #5
          Re: Create New Record Bug ?

          Originally posted by kraftees View Post
          I have a browse based off of a parent set, the set is linked to 9 other tables all one to one.
          1-Are any of these 10 tables linked to any other tables (other than these 10) in other set(s)? Or
          2-are any of these 10 tables linked to each other in other set(s)?
          3-Do any of these tables have any memo field? RTF? Images?

          Comment


          • #6
            Re: Create New Record Bug ?

            Sorry Mike, that is indeed what I meant. Default form.
            I'll try and remember.
            (Wait 'till I start on Physical Twin Backward Pointers).
            Ted Giles
            Example Consulting - UK
            .

            sigpichttp://ec12.example-software.com//
            See our site for Alpha Support, Conversion and Upgrade.

            Comment


            • #7
              Re: Create New Record Bug ?

              Hi Guys,

              Thanks for the responses, I was wondering why no one was responding to my thread because I had not gotten email saying someone had done so, then I realized it was all going to the spam folder.. That being said here are the issues I am now having:

              So this database is used for textbooks.

              I have a set based of Fall 2011 Textbooks, linked to this set are 9 other tables that all belong to numerous different sets as well.

              I have a browse that is based off of this set, within this browse I have a couple of columns that pull from other tables (2-3 Columns) and the rest are from the Parent table Fall 2011 textbooks. I am coming across an issue when I try to enter a new record in this set-based browse. If I enter a new record it will lockup and give me a couple of different errors, 1-sometimes it says index may have become corrupted please update ( I have updated numerous times no help) 2-just recently it has been locking and giving me a heap failure 3-It will hour glass, then eventually say enter must begin first and no matter what you do this will keep popping up. Each time error occurs I must alt+ctrl+del to close the program.

              If I create a new record in the Default Table / Browse Fall 11 Textbooks then the error does not occur. I have removed all columns of the non-parent table from the Browse and the error still occurs. I am now going to remove a Table from the set one by one until I get the error to stop and then try to fix whatever was causing it.

              Any new suggestions you have with this updated information would be appreciated, I will update my settings so I actually get an email :)

              Thanks - Chris

              Comment


              • #8
                Re: Create New Record Bug ?

                This recent thread indicates it could be a field rule problem.
                Last edited by Stan Mathews; 04-07-2011, 03:15 PM.
                There can be only one.

                Comment


                • #9
                  Re: Create New Record Bug ?

                  Stan,
                  The link in your post is a dead end.
                  Mike W
                  __________________________
                  "I rebel in at least small things to express to the world that I have not completely surrendered"

                  Comment


                  • #10
                    Re: Create New Record Bug ?

                    Corrected link, thanks Mike.
                    There can be only one.

                    Comment

                    Working...
                    X